Input:

Uradni list Republike Slovenije 1.5.2025 do 31.5.2025

2.6.2025, Vir: Verlag DashöferČas branja: 8 minut

Uradni list RS 39/2025 z dne 30.5.2025

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnih financah (ZJF-J)

Velja od 14.6.2025.

  • Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o normativih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje

Velja od 31.5.2025.

Uradni list RS 37/2025 z dne 23.5.2025

  • Pravilnik o spremembi Pravilnika o obračunu davčnih odtegljajev
  • Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o obrazcih za obračun prispevkov za socialno varnost

Prilagoditev na obračunavanje in odtegovanje novega prispevka za dolgotrajno oskrbo. Nove priloge se uporabljajo od 1.7.2025.

  • Razlage Aneksa k Posebnemu tarifnemu delu Kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 99/24)

Kriteriji za razvrščanje na delovno mesto starejši zdravnik/zobozdravnik: prva alinea prvega odstavka: Za razporeditev na delovno mesto starejši zdravnik/zobozdravnik se smiselno uporabi razlaga, objavljena v Uradnem listu RS (61-2919/2017) z dne 23. 10. 2017.

Kriteriji za razvrščanje na delovno mesto starejši zdravnik specialist: prva alinea prvega odstavka: Za razporeditev na delovno mesto starejši zdravnik specialist se smiselno uporabi razlaga, objavljena v Uradnem listu RS (61-2919/2017) z dne 23. 10. 2017.

Kriteriji za razvrščanje na delovno mesto starejši zdravnik/ zobozdravnik: prva alinea prvega odstavka: V primeru, da je zdravnik/zobozdravnik brez specializacije v postopku priznavanja poklicne kvalifikacije v skladu z zakonom, ki ureja priznavanje poklicnih kvalifikacij zdravnikov, dolžan opraviti strokovni izpit v celoti, se mu pri razvrščanju na delovno mesto starejši zdravnik/zobozdravnik z licenco kot merodajne štejejo delovne izkušnje od datuma opravljenega strokovnega izpita v Sloveniji.

Kriteriji za razvrščanje na delovno mesto starejši zdravnik specialist: prva alinea prvega odstavka:


 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih